NoTincPlans
Informació de la ciutat - Imatge de Barcelona

Informació de la ciutat

Barcelona és una ciutat i metròpoli a la costa mediterrània de la península Ibèrica. És la capital per antonomàsia i oficial de Catalunya, essent-ho també de la comarca del Barcelonès i de la província de Barcelona, i la segona ciutat en població i pes econòmic de la península Ibèrica.


Geografia i demografia

Barcelona és la capital de Catalunya. Es troba a escassa distància de França i dels Pirineus. Està situada al nord-est d'Espanya.
Situada a la costa de la mar Mediterrània, Barcelona s'assenta en una plana formada entre els deltes de les desembocadures dels rius Llobregat, al sud-oest, i Besòs, al nord-est, i limitada pel sud-est per la línia de costa, i pel nord-oest per la serralada de Collserola (amb el cim del Tibidabo, 516,2 m, com a punt més alt) que segueix paral·lela la línia de costa encaixant la ciutat en un perímetre molt definit

Amb una població d'1 602 386 habitants (2014), Barcelona és la ciutat més poblada del Principat i l'onzena de la Unió Europea, segona ciutat no capital d'estat després d'Hamburg. És el principal nucli urbà de la regió metropolitana de Barcelona, que aglutina 4 774 561 habitants, i de l'àrea Metropolitana de Barcelona, integrada per 36 municipis, que té una població de 3 225 058 habitants i una superfície de 633 km². Un estudi del departament d'Afers Socials i Econòmics de l'ONU de l'any 2005 situa Barcelona en la posició 51 del rànquing de les poblacions amb major nombre d'habitants del món.


Idioma

A Barcelona es tenen dos idiomes oficials: el català i el castellà


Clima

Barcelona té un clima Mediterrani amb diferents i interessants matisos.
Les temperatures són suaus durant l'hivern i molt càlides a l'estiu, amb una escassa oscil·lació tèrmica diària, que ronda els 8 ° C de mitjana. L'amplitud tèrmica anual se situa al voltant dels 15 ° C, sent menor que en altres zones de l'interior peninsular a causa de la condició marítima de la ciutat.
La temperatura mitjana a Barcelona se situa al voltant dels 18 °C, causa de l'efecte d'Illa de calor a les zones urbanes, sent més càlid que en altres zones adjacents no tan densament urbanitzades i sent menors a les zones muntanyoses del municipi a causa de l'altitud , que arriba a superar els 500 msnm al Tibidabo.


Moneda

Com a tota Espanya i la major part de la UE, la moneda oficial de Barcelona és l'euro (€). Antigament s'utilitzaven les pessetes.


Telèfons d'interès